10_lowres-C

Portfolio

Verstegen Accountants B.V.

Al sinds de oplevering in 1979 vormde het gebouw aan de Noordendijk de thuisbasis van het Dordtse bedrijf Verstegen. Maar tijden – en vooral stijlen –  veranderen. Toen nieuwbouw lastig bleek in verband met schaarse bouwkavels, koos Verstegen voor een grondige en duurzame verbouwing.

Vraag
Het kantoor van Verstegen was helemaal gebouwd in de bouwstijl van toen: verspringende delen en onregelmatig geplaatste elementen. Wij kregen de opdracht om een moderne, duurzame en frisse werkomgeving te creëren waarin ontmoeting centraal staat. En dat zonder grote bouwkundige aanpassingen, terwijl het kantoor gewoon in gebruik was.

Ontwerp

Het kantoor bestaat uit drie gekoppelde bouwdelen met elk drie verdiepingen. Het was erg onoverzichtelijk met veel kleine kantoortjes, te veel trappen en veel smalle gangen met dichte wanden. In het nieuwe ontwerp kreeg het gebouw een hart: een centrale plek met een pantry en zitjes, waar mensen graag naartoe komen om te werken en elkaar te ontmoeten. Even van je werkplek af om te lunchen of koffie te drinken. We gebruikten glazen wanden om de gangen te ‘openen’ en meer samenhang te creëren. De glazen wanden zorgen tegelijkertijd voor meer transparantie. De kleuren kozen we op basis van het logo van Verstegen. Dat zorgt voor herkenbaarheid zodra je binnenkomt. De blauwe kleur gebruikten we vooral in de werkzones, de oranje in de ruimten waar mensen samenkomen.

Uitvoering

Er was geen plattegrond van het gebouw beschikbaar. Daarom begon Ellen met een analyse van het gebouw, die ze vertaalde naar een 3D-tekening. Officious heeft vervolgens de hele verbouwing in goede banen geleid om de schets tot leven te brengen.

Samenwerking

Als je een werkomgeving verbouwt waar doorgewerkt wordt, is samenwerking extra belangrijk. Rekening houden met elkaar en overlast beperken. Dankzij goede communicatie en een duidelijke planning verliep het proces vlot!

Resultaat

De inrichting is informeel, open, fris, warm en toch zakelijk. Iedereen vindt het mooi, van het jonge personeel tot de medewerkers die al veertig jaar bij het bedrijf werken. Het eindresultaat is modern en passend bij Verstegen.

Al klaar voor een
waardevolle werkomgeving?

Niet wat wij doen, maar hoe we dat doen. Dat is wat het verschil maakt. Jouw wensen zijn voor ons leidend binnen het ontwerp dat wij maken voor jouw ideale werkomgeving.

Neem contact met ons op