Smits_Officious-highres-1

Portfolio

Smits

Smits in Zevenhuizen zet zich in om reststromen van voeding geschikt te maken voor menselijke of dierlijke consumptie. Zo maken ze rasp- en smeltkaas van kaas die door vorm of gewicht niet verkocht kan worden en diervoeding van snoep- en koekafval. Daarmee zet het bedrijf zich in tegen verspilling en voor hergebruik. Dat concept moest wat ons betreft sowieso terug te zien zijn in het interieur!

Vraag
De kleurstelling van de kozijnen, wanden en vloeren was al bepaald. Toen het tijd was om de ruimtes in te delen en te vullen met meubilair, schakelde Smits Officious in. Juist in zo’n grote werkomgeving is invulling nodig en geen opvulling. Wij verzorgden meubels die nuttig en sfeervol pasten in de ruimte en maakten een goede indeling.

Ontwerp

Onze keuzes moesten goed passen bij de basis die Smits had bepaald. Op de kozijnen kozen ze bijvoorbeeld voor okergeel, de kleur van de kaasballetjes die ze produceren. Andere kleuren in hun ontwerp waren blauw en groen. Onze meubels pasten precies bij die kleurstelling én de circulaire missie van het bedrijf: ze zijn gemaakt van hennep, vilt en 80% gerecycled plastic.

Onze grootste uitdaging was om een goede invulling te geven aan de grote ruimtes zonder loze hoeken en nutteloze opvulling. We creëerden zitjes door semi-transparante kasten te plaatsen waar je een belletje kunt plegen. De kantine heeft meerdere functies. De ruimte wordt niet alleen gebruikt om te lunchen of te overleggen, maar ook voor personeelsbijeenkomsten. We zorgden voor een speelse indeling met meubilair dat varieert in hoogte. De verrijdbare grote tafels kunnen los of als één grote familietafel gebruikt worden. Wat voor ontmoeting er ook plaatsvindt, het meubilair speelt erop in!

Uitvoering

Er lag al een ontwerp, voornamelijk qua kleur voor de wanden, vloeren en kozijnen. Daarop borduurden we voort. We dachten mee met de indeling en leverden bijpassend meubilair.

Samenwerking

Smits was een partij van weinig woorden. Ze gaven ons de vrije hand. De chocolaatjes die we na afloop kregen, zeiden gelukkig genoeg. Net als het eindresultaat!

Resultaat

De sfeer van Smits en wat ze doen komt terug in het interieur. De visuals op de wand, de omgeving, de kleuren: alles vormt een naadloos geheel dat een duidelijk beeld geeft van het bedrijf.

Al klaar voor een
waardevolle werkomgeving?

Niet wat wij doen, maar hoe we dat doen. Dat is wat het verschil maakt. Jouw wensen zijn voor ons leidend binnen het ontwerp dat wij maken voor jouw ideale werkomgeving.

Neem contact met ons op