5_L&B_lowres

Portfolio

L&B Groep

Financieel dienstverlener L&B Groep wilde graag één thuisbasis voor alle disciplines. Daarom verhuisden ze naar een mooi nieuw pand met wel 1800 m2 aan vloeroppervlak. Officious ging voor hen aan de slag om een bijzondere werksfeer te creëren met veel ruimte voor ontmoeting en plezier.

Vraag
L&B en Officious kennen elkaar al jaren. Ook in het vorige pand namen wij de inrichting voor onze rekening. Voor het nieuwe pand had L&B Groep een duidelijk beeld: veel groen en een rustige, warme uitstraling. Onze opdracht was dus duidelijk.

 

Ontwerp

In het ontwerp kozen we voor natuurlijke materialen. Hout komt terug in verschillende tinten en op verschillende plaatsen: de vloer, de wand, de ontvangstbalie en het meubilair. Door de toepassing van vinylbehang in diverse kleuren ontstaan zones met een diversiteit aan sferen, zoals een informele sfeer in de kantine en de bar. In de kantoren creëerden we hier en daar nisjes met treinbanken als een open visuele afscheiding tussen de diverse afdelingen. Deze zitjes kunnen uiteraard ook worden gebruikt voor een overleg of belletje. Het zwarte plafond zorgt voor een warme uitstraling en maakt dat zelfs de grootste ruimtes knus aanvoelen.

Uitvoering

Officious verzorgde de hele projectbegeleiding van aankleding tot inrichting. We dachten mee over hoe we het bestaande meubilair konden behouden en aanvullen met nieuwe meubels. Bertjan Scheepbouwer, directeur van L&B Groep: “Vanuit Officious is de interieurarchitect aan de slag gegaan met het bedenken van een thema. Wat vind je belangrijk, wat vind je leuk, wat zijn de functies en wat wil je uitstralen? Alle aspecten zijn daarin meegenomen. Een aannemer pakte het bouwkundige stuk op. Dat grijpt natuurlijk in elkaar en Officious en de aannemer stemden dat onderling goed af.”

Samenwerking

Bertjan Scheepbouwer: “Het traject is voorspoedig verlopen. Officious kwam de afspraken na en leverde spullen tijdig. Er was ook ruimte voor flexibiliteit als het even anders moest. Dat je weet dat het op tijd klaar is, zorgt voor rust. We zijn heel blij dat zo’n groot project op een goede manier is verlopen. Doen wat je belooft, dat scoort. Naast dat alles goed geregeld was, is het ook leuk om verrast en geprikkeld te worden, dat er dingen zijn waar je zelf niet op komt. Officious luistert goed en snapt wat de klant wil en belangrijk vindt.”

Resultaat

L&B Groep noemde het eindresultaat een ‘gaaf eindplaatje waar we heel blij mee zijn.’ Daar doen we het voor!

Al klaar voor een
waardevolle werkomgeving?

Niet wat wij doen, maar hoe we dat doen. Dat is wat het verschil maakt. Jouw wensen zijn voor ons leidend binnen het ontwerp dat wij maken voor jouw ideale werkomgeving.

Neem contact met ons op