29_Heembouw

Portfolio

Heembouw

Heembouw is een ontwerpende bouwer die klanten van A tot Z meeneemt in het bouwproces van huizen en kantoren. Ze ontwierpen en bouwden ook hun eigen kantoor. Omdat het nieuwe pand groter was dan het oude, konden ze de meubels en indeling niet een-op-een overplaatsen. Officious zorgde voor invulling en vooral aanvulling.

Vraag
We hebben al vaker met Heembouw samengewerkt, maar nog nooit was Heembouw zelf onze klant. Ze wilden het bestaande meubilair meenemen naar hun nieuwbouwpand dat net een slag groter was. Ze schakelden Officious in om de ‘oude’ meubels te verhuizen en nieuw meubilair te leveren.

Ontwerp

Het kantoor is helemaal door Heembouw zelf gebouwd en ontworpen vanuit een circulaire, duurzame en gezonde gedachte. Het concept: reduce, re-use en recycle. Ze voegden zo min mogelijk materiaal toe en als dat toch nodig was, gebruikten Ze gerecyclede materialen. De glazen wanden in de ruimte zijn afkomstig van een Amsterdams gebouw dat gesloopt werd. De lampen in de vide zijn oude straatlampen uit Leiden die zijn opgepoetst om hier opnieuw te kunnen stralen. Zelfs de tafeltennistafel is tweedehands en komt uit de showroom van een woonwinkel. De houten trap in het midden van het kantoor is een duurzame eyecatcher met een natuurlijke uitstraling. De diverse ‘groene’ accenten in de vorm van planten maken het plaatje compleet.

Uitvoering

Officious dacht mee over hoe Heembouw het bestaande meubilair kon hergebruiken. Ook inventariseerden we wat er aanvullend nodig was. Samen met de interieurarchitect stemden we alles af en verzorgden zowel de verhuizing als de levering van nieuw meubilair. Omdat we alles vooraf goed hadden uitgedacht en geregeld, kon alles direct op de goede plek worden gezet in het nieuwe pand.

Samenwerking

Koen de Bruin, planontwikkelaar bij Heembouw: “Ik ben blij met de samenwerking. Officious wil de klant ontzorgen en dat heb ik echt zo ervaren. Alles voor de verhuizing, inclusief het inschakelen van de verhuizer, was geregeld via één partij. Dus daar hadden we geen omkijken naar.”

Resultaat

Koen: “Ik ben blij met het eindresultaat. Onze ambities op het gebied van ontwerp en realisatie van duurzame en gezonde kantoren komt in het nieuwe kantoor mooi samen.“

Al klaar voor een
waardevolle werkomgeving?

Niet wat wij doen, maar hoe we dat doen. Dat is wat het verschil maakt. Jouw wensen zijn voor ons leidend binnen het ontwerp dat wij maken voor jouw ideale werkomgeving.

Neem contact met ons op