12_lowres

Portfolio

EPC

EPC bouwt al decennialang mee aan een betrouwbaar water- en wegennetwerk. Scheepselektronica, bruggen, sluizen, gemalen… EPC verzorgt  daarvan de engineering tot de oplevering en alles daartussenin.  In 2021 verhuisden ze naar een groot en kaal pand op het Alblasserdamse industrieterrein. Wij creëerden in dat kale pand een fijne werkomgeving voor hen.

Vraag
Binnen het team van EPC is de sfeer huiselijk en gezellig. Dat wilden ze graag terugzien in de werkomgeving. De kale ruimte en het grote trappenhuis in het midden van het pand zorgden nu juist voor afstand. Officious kreeg de opdracht om sfeer in de ruimtes te brengen en eenheid te creëren.

Ontwerp

De visgraatvloer vormt een rustige basis. Het rood van EPC’s logo komt terug in de meubels en zorgt naast herkenbaarheid ook voor warmte. Door de plafonds een donkere kleur te geven, ogen de ruimtes direct knusser. Op de wanden kozen we voor het blauw in EPC’s huisstijl. We creëerden gezellige zitjes waar je je terug kunt trekken om even te bellen. Deze zitjes zorgen voor een nuttige en sfeervolle opvulling van loze ruimtes. De strakke glazen wanden zorgen voor licht, transparantie en eenheid. Beeldschermen werkten we weg in een houten wand.

Uitvoering

Officious leverde het totaalpakket. Na de oplevering van de werkomgeving verzorgden we ook de ‘brandstof’ voor de medewerkers: het beste koffieapparaat en de benodigde kantoorartikelen. Medewerker van EPC: “Niets is teveel. Wat we vroegen, pakten ze met veel aandacht op. Bovendien werd er op de werkvloer heel netjes gewerkt en bleef er nooit rommel liggen. Alles werd meegenomen en de monteurs waren goed voorbereid en vroegen naderhand altijd of het helemaal naar wens was. Officious neemt je alles echt uit handen bij zo’n grote verbouwing. Ze coördineren met alle leveranciers en sturen alles aan. Dat geeft veel rust.”

Samenwerking

EPC: “Je merkt dat Bert (manager Interior) en Ellen (interieurarchitect) heel betrokken zijn en dat ze er alles aan doen om het project perfect af te leveren. De communicatie met Officious was duidelijk en persoonlijk, waardoor de samenwerking erg prettig verliep. Bovendien waren de lijntjes kort, waardoor ze snel konden schakelen bij aanpassingen. Ook kon ik zomaar binnenlopen bij Officious om op voorhand de producten te bekijken of om even te brainstormen over verschillende punten van de verbouwing. Ze hebben goed geluisterd naar onze wensen en hebben ons meegenomen in het hele proces.”

Resultaat

EPC: “De succesvolle samenwerking zorgde voor een eindresultaat waar we trots op kunnen zijn. De sfeer die we wilden creëren is helemaal gelukt. Het hele team is blij met het eindresultaat en ook onze klanten die binnenkomen zijn stuk voor stuk enthousiast. Er heerst rust in het bedrijf door de indeling, de kleuren en de materialen die zijn gebruikt. We voelen ons echt thuis op onze nieuwe werkplek.”

Al klaar voor een
waardevolle werkomgeving?

Niet wat wij doen, maar hoe we dat doen. Dat is wat het verschil maakt. Jouw wensen zijn voor ons leidend binnen het ontwerp dat wij maken voor jouw ideale werkomgeving.

Neem contact met ons op