7_brandweer

Portfolio

Brandweer

In opdracht van de Gemeente Papendrecht mocht Officious de nieuwe brandweerkazerne inrichten. Een samenwerking met Van Es Architecten, die het ontwerp maakten.

Vraag
De nieuwe brandweerkazerne moest een soort ‘clubhuis’ worden waar de vrijwilligers zich kunnen ontspannen. Uiteraard waren de functionele aspecten van de kazerne minstens zo belangrijk. Op basis van het ontwerp dachten wij mee over geschikte producten en deden we voorstellen.

Ontwerp

De nieuwe brandweerkazerne biedt onderdak aan 35 brandweervrijwilligers en 20 jeugdbrandweerleden. In de remise passen 7 voertuigen. Aansluitend aan de remise zijn er mooie omkleedruimtes en een speciaal jeugdhonk. De kantine is zowel een instructie- als nabesprekingsruimte en speelt een belangrijke rol in het teamgevoel, zeker bij emotionele ervaringen. Tot slot vind je in de kazerne nog een kantoorruimte met zes (flexibele) werkplekken.

Uitvoering

Officious leverde meubilair dat volledig aansluit bij het gemaakte ontwerp qua kleur en uitstraling. We zorgden daarnaast voor bijpassende raamstoffering en netjes weggewerkte kabels (cable management).

Samenwerking

Ook bij dit project voegden we waarde toe door mee te denken en voorstellen te doen. Het was een eer om mee te werken aan een kazerne die brandweermensen in staat stelt om te kunnen vlammen.

Resultaat

De hele inrichting ademt de identiteit van de brandweer, van de stoere afbeeldingen op de muur tot de functionaliteit.

Al klaar voor een
waardevolle werkomgeving?

Niet wat wij doen, maar hoe we dat doen. Dat is wat het verschil maakt. Jouw wensen zijn voor ons leidend binnen het ontwerp dat wij maken voor jouw ideale werkomgeving.

Neem contact met ons op