ASVZ_Officious-lowres-1

Portfolio

ASVZ

ASVZ zet zich in om mensen met een beperking een zo normaal, zelfstandig mogelijk leven te bieden. Ze zoeken altijd naar mogelijkheden in beperkingen. De nieuwe parkwoningen pasten in die visie en vormen het thuis voor mensen met een beperking. Laat denken in mogelijkheden nu juist één van onze sterke punten zijn!

Vraag
De parkwoningen waren een nieuw concept binnen ASVZ. Ze vroegen ons de zes woningen binnen het project zo in te richten, dat de bewoners zich er thuis zouden voelen en zoveel mogelijk zelfstandig konden wonen. Best een uitdaging! Het was namelijk een gemêleerd gezelschap met uiteenlopende wensen én verschillende verstandelijke en lichamelijke uitdagingen.

Ontwerp

Sfeer en beleving zijn heel belangrijk binnen ASVZ. De organisatie heeft al een soort basis. Van daaruit werkten we kleurconcepten uit en creëerden we ‘herkenningspunten’ die overeenkomen in elke woning, zoals de sfeerhaard met daarboven een tv. Voor elke woning inventariseerden we eerst de wensen van de bewoners en de verschillende activiteiten waarvoor een ruimte gebruikt ging worden. Daar kozen we het meubilair bij en daaruit volgde de indeling. We zorgden voor flexibiliteit: bewoners zijn niet gebonden aan één opstelling, maar kunnen schuiven. Ook varieerden we in hoge en lage zitplaatsen.

Uitvoering

De huizen waren al gebouwd, inclusief indeling. Wij hebben hierna meegedacht over het interieur en het volledige traject verzorgd, van ontwerp tot oplevering.

Samenwerking

De bewoners waren heel gevarieerd qua lichamelijke en verstandelijke capaciteit. Ook hun wensen liepen sterk uiteen. Maar omdat zij degene zijn die er ook echt wonen, verdienden ze absoluut inspraak. Dankzij de teamleiders, die als brug fungeerden tussen den bewoners en Officious, is dat gelukt. Tijd was de tweede uitdaging. Dit project was een echte race tegen de klok. Dankzij een strakke planning verliep de oplevering van de woningen volgens afspraak.

Resultaat

Vroeger moest je kiezen voor een minder fraaie bank omdat het de enige stevige, waterbestendige optie was, maar gelukkig is er tegenwoordig geen verschil in uitstraling meer. Functie en vorm gaan hand in hand. Het interieur ondersteunt bewoners om zoveel mogelijk zelfstandig activiteiten uit te voeren in een omgeving waar ze zich thuisvoelen.

Al klaar voor een
waardevolle werkomgeving?

Niet wat wij doen, maar hoe we dat doen. Dat is wat het verschil maakt. Jouw wensen zijn voor ons leidend binnen het ontwerp dat wij maken voor jouw ideale werkomgeving.

Neem contact met ons op