parallax background

GEMEENTE HENDRIK IDO AMBACT - RAADZAAL

Toen in maart 2020 de coronacrisis uitbrak, ontstond er een noodzaak om de Raadzaal van gemeente Hendrik Ido Ambacht verder te digitaliseren. De 1e Kamer schreef in een noodwet voor dat het voldoende was dat raadsleden enkel via geluid aanwezig waren bij een online vergadering. Gert Logt, griffier van de gemeente, heeft deze wet aangevochten. En met succes.

KLANTCASE

Gert vertelt: “Om goed te kunnen vergaderen, zou ook beeld een vereiste moeten zijn. En daarin heb ik ook gelijk gekregen. Hierdoor ontstond de vraag om de online vergadertechniek in de Raadzaal naar een hoger niveau te brengen met perfect beeld en geluid. Officious was 1 van de 3 partijen die een offerte mochten uitbrengen om dit project uit te voeren. We hebben voor hen gekozen vanwege de juiste combinatie tussen advies en prijs.”

(Lees verder na de foto’s)

HYBRIDE VERGADEREN

Zo heeft Marius van Officious geadviseerd om de bestaande 2 camera’s in de Raadzaal aan te vullen met 6 nieuwe camera’s, zodat er nu in totaal 8 camera’s zijn. Dankzij dit aantal is de zaal nu van alle kanten goed te bekijken. Bovendien faciliteert het bijbehorende stuurprogramma dat de spreker, voorzien van naam en functie, direct automatisch in beeld komt. De techniek hierachter kan door mij, de griffier, tijdens de vergadering eenvoudig bijgestuurd worden. De huidige techniek en producten maken het mogelijk om hybride te blijven vergaderen. Daarnaast kunnen ook burgers de vergadering online bijwonen én hun vragen stellen. Die kunnen we dan direct tijdens de vergadering beantwoorden..”

MEER PARTICIPATIE VAN BURGERS

“Data laat zien dat een groot aantal burgers de open vergaderingen van Gemeente Hendrik Ido Ambacht bijwoont; meer dan normaal gesproken de vergadering in het gemeentehuis zouden bijwonen. Ik ben ervan overtuigd dat de techniek, gefaciliteerd door Officious, hieraan bijdraagt.”

PRETTIGE SAMENWERKING

Ik heb de uitvoering van dit project door Officious als prettig ervaren. Mijn contactpersonen waren altijd bereikbaar en handelden snel en prettig. En dat terwijl ik weet dat er teamleden in Finland wonen! Officious dacht goed mee  en loste kinderziektes, die horen bij een nieuw project, adequaat op. Ik ben zo tevreden over het eindresultaat dat ik iedereen wel een demo wil geven!” 

BENIEUWD HOE WE EEN WAARDEVOLLE WERKOMGEVING VOOR JOU CREËREN?