parallax background

ANTEA GROUP NEDERLAND - 180 GRADEN RUIMTE

Antea Group is een internationaal ingenieurs- en adviesbureau; gespecialiseerd in full-service oplossingen op het gebied van milieu, infrastructuur, stedenbouw en water. Daarnaast is Antea Group een ingenieursbureau dat erg innovatief is en wilde investeren in hun Innovatiecentrum op het hoofdkantoor in Heerenveen.

KLANTCASE

AANLEIDING PROJECT

Harmen Tjeerdsma is binnen Antea Group verantwoordelijk voor innovatie en alles wat met interne IT te maken heeft. Hij vertelt meer over het project dat Officious bij hen heeft gerealiseerd: “We maken bijvoorbeeld kaarten met platte beelden en voor veel mensen is dat soms lastig begrijpend te lezen. Er ontstond dus de behoefte om dat probleem op te lossen.” Vanaf dat moment werd Officious ingeschakeld om met elkaar te sparren.

(Lees verder na de foto’s)

OPLOSSING

“Met de 180 graden ruimte kunnen we opdrachtgevers, maar ook collega’s al in een heel vroeg stadium meenemen in de beleving van een project, om te laten ervaren wat het uiteindelijk gaat worden in de werkelijkheid. Met hulp van 3D projectie, een 6 meter brede 180 graden belevingswand en een geavanceerd tracking systeem met VR software om BIM projecten van Antea Group op ongekende wijze tot leven te brengen.”

CREËREN VAN BELEVING

Bij Officious Audiovisual draait het om beleving. Met de 180 graden oplossing voor Antea Group weet Officious zeker dat men beleving zal ervaren. Demo’s geven met klanten was eerder nog niet zo innovatief en leuk. “Als ik zie hoe de klanten reageren op wat ze hier bij Antea Group kunnen ervaren. Dat een ontwerp al zo vroeg in het proces tot leven kan komen. En de medewerkers van Antea Group die trots zijn om hun project te laten zien. Dat is iets waar ik echt heel blij van wordt.” vertelt Marius, manager Officious Audiovisual.

ERVARING ANTEA GROUP

Op de vraag hoe Antea Group het proces met Officious en het eindresultaat ervaart reageert Harmen Tjeerdsma enthousiast: “Ja, we zijn heel tevreden! We hebben een gok genomen omdat wij het eerste bureau zijn dat zo’n opstelling heeft. In principe werkt het gewoon precies zoals we het een paar jaar geleden voor ogen hadden. Hoe het nu is neergezet, overtreft onze verwachtingen!”

BENIEUWD HOE WE EEN WAARDEVOLLE WERKOMGEVING VOOR JOU CREËREN?