‘We zorgen echt dat alles voor de klant goed geregeld wordt.’

Datum: 9 okt 2019

‘We zorgen echt dat alles voor de klant goed geregeld wordt.’

Altijd vrolijk. Altijd een rondje door alle kantoorruimtes om iedereen gedag te zeggen. Altijd vol energie om weer aan de slag te gaan. Altijd in voor een praatje. Dat is Mohammad Alokla. Kort gezegd: Mo. 

 

Bijna een jaar werkt hij bij Officious, als een echte duizendpoot. Als backoffice medewerker houdt hij zich bezig met leveringen en orderverwerking, maar hij is zo nu en dan ook bij de buitendienst te vinden. Als er bijvoorbeeld bij de montage van een projectoplevering een extra handje nodig is. 

 

Hoe ben je bij Officious terecht gekomen?

‘Ik woon nu bijna vier jaar in Nederland. Ik ben indertijd een taalcursus in Papendrecht gaan volgen. Toen ik een huis kreeg toegewezen, ontmoette ik de vader van Wouter (directeur Officious, red.). Hij was mijn coach voor huisvesting. Deze gaf aan dat hij misschien een werkplek voor mij wist. Vanaf augustus ben ik stage gaan lopen. Elke week hadden we een voortgangsgesprek en kon ik steeds meer taken oppakken. In oktober 2018 ben ik officieel in dienst gekomen.’

“Ik ben goed in het administratieve werk dat ik nu voor Officious doe, het is dan ook mijn favoriete werk.”

Mohammad komt uit Syrië. Hij heeft daar rechten gestudeerd en gewerkt als leidinggevende bij het Ministerie van Financiën. Hij was bezig met zijn Master, maar heeft deze vanwege de oorlog niet af kunnen maken. ‘Ik heb een gevoel voor cijfers. Dit was een onderdeel van mijn studie en later mijn werk, waar ik me graag mee bezig hield. Ik ben goed in het administratieve werk dat ik nu voor Officious doe, het is dan ook mijn favoriete werk. De communicatie met leveranciers gaat veelal per mail. Het schrijven in het Nederlands gaat mij goed af. Telefoneren is lastiger, maar als ik weet waar het over gaat, dan kan ik dat inmiddels ook redelijk oppakken.’ 

 

Waarom Officious?

‘De werksfeer is prachtig bij Officious. Ik heb aardige collega’s. Collega Kor heeft mij bijvoorbeeld heel veel geholpen met de taalbarrière. En ik heb een aardige baas. Eigenlijk is het niet echt een baas, meer een vriend. Ik rij vaak met Wouter mee en hij heeft er nooit problemen mee als hij even voor mij om moet rijden.’

 

‘Waarom de klant voor ons moet kiezen? We zorgen echt dat alles voor de klant goed geregeld wordt. Ook na oplevering wordt er nog gezorgd voor de klant. Daar werk ik graag aan mee!’

Wouter Timmer over Mohammad

‘Zoals iedereen een levensverhaal heeft, heeft Mohammad die uiteraard ook. Ik ben dankbaar dat hij ons team heeft versterkt vorig jaar. Naast zijn aanvullende waarde in de werkzaamheden in de administratieve en uitvoerende logistiek voor Projectinrichting, laat zijn levensverhaal en werkproces ook zien dat het bij ons niet alleen om economisch belang gaat. Zijn vrolijkheid, leergierigheid en denkniveau typeren hem.’

Deel dit nieuws