Tools voor online samenwerken

Datum: 7 jul 2020

Tools voor online samenwerken

Effectief samenwerken, en dan grotendeels online samenwerken, is hotter dan ooit! Dankzij de coronacrisis werden we gedwongen allemaal op afstand van elkaar te werken. In een razendsnel tempo leerden we veel tools kennen die samenwerken op afstand mogelijk en beter maken. Maar omdat het vaak noodoplossingen waren, is de manier waarop we dat doen vaak niet de beste manier. Online samenwerken kan veel opleveren, mits er gebruik wordt gemaakt van tools die waarde toevoegen aan de brainstorm, scrum of andere vorm van online samenwerken. Diverse tools waardoor je effectief samenwerkt, op kantoor of op afstand, delen we hieronder graag met je.

Scrum als middel voor effectief online samenwerken

Scrum is één van de beste manieren om de werkwijze tussen collega’s effectiever te maken. Het creëert betrokkenheid bij het plannen, taken worden verdeeld en blokkades komen sneller boven water. Je krijgt inzicht in de voortgang van een project en nevenzaken die niet strikt noodzakelijk zijn, worden eerder uitgefilterd. Of je nu werkzaam bent in de IT, marketing, HR en Finance, als engineer of in de designbranche, Scrum heeft zijn succes bewezen!

De Nureva Span Workspace als digitaal brainstorm-bord

Wij hebben de beste tool voor je om Scrum nog effectiever te maken! De Nureva Span Workspace. Dit is een interactieve wall. Een digitaal bord met digitale post-its. Stel je voor! Een post-it die blijft hangen op de plek waar je hem op plakt! Tenzij je het middels het touchscreen weer verschuift natuurlijk.

De Nureva Span is niet alleen handig voor Scrum. Het is uitermate goed bruikbaar voor alle Agile frameworks. Maar ook voor scholen, HBO’s, universiteiten. Eigenlijk is het geschikt voor iedereen die effectief wil en moet samenwerken. En als iemand om wat voor reden niet op locatie aanwezig kan zijn, dan kan hij/zij op afstand gewoon meedoen. Met de Nureva Span Workspace breng je creatieve sessies naar een hoger plan. Het ‘digitale canvas‘ in de cloud brengt je samen, ongeacht waar iedereen is. Denk mee en maak aantekeningen, deel een PDF, foto, of schets een idee. Zo werk je als team efficiënt aan een project, product of ontwerp zonder dat je in dezelfde ruimte hoeft te zijn!

Hoe werkt dit?

 • Start een Nureva Span sessie. Dit kan vanaf een touchscreen of bv een Nureva Wall interactieve muur.
 • Anderen kunnen er vervolgens ’inspringen’ vanaf telefoon, laptop of een andere vergaderruimte.
 • Binnen no time visualiseer je ideeën en bouw en organiseer je een project.

Ideaal voor scrum/agile meetings, creatieve ontwerpers of schoolprojecten!

Veelvoorkomende ‘fouten’

Omdat er vaak vanuit nood gezocht is naar een oplossing, is er vaak niet de tijd genomen om te zoeken naar de beste tools. Daarvoor is er soms niet goed gekeken naar bestaande platformen, hard- en software. Denk daarbij aan:

 • Platformen als Microsoft Teams of Zoom zonder de volledige kennis van het gebruik ervan.
  • Er is veel winst te behalen in het optimaliseren van de platformen die je al gebruikt
 • Goedkope/oude hardware.
  • Maak gebruik de juiste hardware voor betere kwaliteit. Door goede hardware behaal je ‘winst’ zoals het kunnen ‘lezen’ van emoties, noise-cancelling van omgevinggeluiden, slimme camera’s met volgsysteem
 • Nieuwe producten aangeschaft terwijl er wellicht hetzelfde kon worden bereik door combinaties van software.
  • Door aanvullende software kun je diepte/extra aan je online sessies geven. Ter voorbeeld de nureva spam. Dus je bent bijvoorbeed in Zoom aan het werk en brainstormt samen de Nureva Span.

Mix & match

Je kunt prima gebruik maken van bestaande soft- en hardware en die naar hartelust combineren. Denk aan een Teams- of Zoom-meeting, waarin je de software van Nureva deelt. Zo kunnen jullie online naar hartenlust brainstormen waarbij jullie allemaal naar hetzelfde scherm kijken én elkaar kunnen zien en spreken. Zo zijn er veel meer mogelijkheden en is er altijd meer mogelijk dan je denkt!

Advies op maat voor optimaal online samenwerken

Of u nou wilt vergaderen, samenwerken of brainstormen. Of de activiteit nog volledig online plaatsvindt of een combinatie tussen offline en online. De techniek moet in dienst staan van het doel: effectief online samenwerken. Benieuwd hoe wat er nodig is voor uw bedrijf om te zorgen dat elke online vergadering of brainstorm geoptimaliseerd wordt? Nodig ons eens uit. Of kom langs in ons inspiratiecentrum. Officious is leverancier van de Nureva Wall. We weten er daarom alles vanaf en die kennis delen we graag met je. Neem vandaag nog contact op met Marius.

De techniek moet ondersteunen wat je uiteindelijk wilt bereiken.

Deel dit nieuws