#BETERTHUISWERKEN – LET OP UW HOUDING

Datum: 18 mrt 2020

#BETERTHUISWERKEN – LET OP UW HOUDING

Op kantoren is er bij de aanschaf van bureaumeubelen veel aandacht voor een gezonde houding. Bij thuiswerk is dit uiteraard niet minder belangrijk!

Hierbij een aantal praktische tips voor een goede werkhouding:

  1. Ga recht achter uw bureau zitten, druk uw onderrug tegen de stoel en zet uw voeten plat op de grond. Stel vanuit deze houding uw stoel juist in. Heeft u geen (goede) bureaustoel thuis? Een eenvoudige oplossing kan zijn om de bureaustoelen tijdelijk van kantoor mee naar huis te nemen.
  2. Zit niet op het puntje van uw stoel maar gebruik het hele zitvlak.
  3. Stel het bureau in hoogte totdat uw ellebogen een hoek van 90 graden maken.
  4. Zorg dat de bovenkant van uw beeldscherm op ooghoogte staat. Het scherm moet recht voor u staan. Als u rechtop zit en recht voor u uitkijkt, moet de bovenrand van het scherm op kijkhoogte zijn. U kijkt dus als het ware net iets over het scherm heen als u rechtuit kijkt. In uw natuurlijke houding kijkt u dan iets omlaag en ziet u het midden van het beeldscherm. Desnoods legt u er enkele boeken onder. De juiste afstand tot het beeldscherm is minstens 50 centimeter, en hoogstens 70 centimeter.
  5. Probeer waar mogelijk te kiezen voor een laag verlichtingsniveau in de ruimte om het beeldscherm heen. Fel (zon)licht vanachter uw scherm zorgt ervoor dat uw ogen snel vermoeid raken.

Er zijn fiscale regels betreft verstrekking van thuiswerkplekken. Wellicht kunt u van bepaalde regelingen gebruik maken en biedt dit u voordeel. Neem contact op met uw financieel adviseur voor specifiek advies voor uw situatie.

Aandachtsartikelen:

  • Instelbaar bureau: vanaf € 299,-
  • Ergonomische Arbo bureaustoel: vanaf € 299,-

Of heeft u interesse in een zitsta-werkplek en bijpassende zitsta-kruk voor de optimale ondersteuning?
Bel Bert voor meer info en de mogelijkheden.

Meubels worden door ons altijd gemonteerd afgeleverd tot achter de voordeur.
Leverkosten, ook voor thuisadressen: € 50.-
Levering binnen enkele werkdagen!

Deel dit nieuws