De oplossing voor prikkels op het werk.

Datum: 24 jul 2019

De oplossing voor prikkels op het werk.

Kantoortuinen. Het is het nieuwe werken. Door grote open ruimtes met flexplekken kun je flink op werkplekken besparen. Minder vierkante meter per werknemer, terwijl er toch het gevoel van openheid en ruimte ontstaat. Het is ook nog eens praktisch. Je hebt je collega’s direct bij de hand als je ze nodig hebt. Maar wat denk je van de nadelen van zo’n flinke ruimte en een groot aantal mensen bij elkaar?


Een overdosis aan prikkels

Werknemers die zich niet meer kunnen concentreren vanwege alle prikkels. Een onverstaanbaar telefoongesprek of overleg, door de akoestiek. Gebrek aan privacy. Ongewild mee moeten luisteren met het telefoongesprek van je collega. In plaats van het bevorderen van de interactie tussen collega’s, komen er steeds meer koptelefoons tevoorschijn. 


Gelukkig zijn er diverse oplossingen op de markt. Zo is er bijvoorbeeld de Capsule van Palau. Dit is een akoestische fauteuil en het ontwerp is gebaseerd op een cocon: geborgenheid, comfort en vernieuwing. De Capsule is uitermate geschikt voor een telefoongesprek, inlezen, even in afzondering concentreren of gewoon wachten. Even weg van de prikkels, in dezelfde ruimte. We kwamen de Capsule tegen op beurzen en waren direct fan! 

“De Capsule is uitermate geschikt voor een telefoongesprek, inlezen, even in afzondering concentreren of gewoon wachten.”

Styling

Het ontwerp van de Capsule maakt gebruik van duo-stoffering. Voor zowel de binnen- als de buitenkant kun je zelf de kleur bepalen. Ook het onderstel (eikenhout en staal) kan in diverse beitsen en afwerkingen geleverd worden. Dit maakt de Capsule tot een pronkstuk dat in iedere kantoorinrichting past. De Capsule absorbeert ook nog eens omgevingsgeluid, waardoor het dus niet alleen resultaat levert voor degene die er gebruik van maakt, maar voor de hele ruimte. 

 

Probeer hem uit!

Nieuwsgierig geworden? Bij Officious hebben we de Capsule in huis! En we zijn de enige in Nederland! Kom gerust eens kijken naar dit prachtige design dat zelfs de FX Award 2018 gewonnen heeft. 

Wat nog mooier is, we lenen onze Capsule uit! Wil je weten of jouw werknemers en je kantoorruimte baat hebben bij de Capsule? Neem contact met ons op en wellicht staat hij binnenkort een tijdje bij jou op kantoor!

Deel dit nieuws