‘Niet alleen de grote, maar juist de kleine dingen doen ertoe.’

Datum: 10 jul 2019

‘Niet alleen de grote, maar juist de kleine dingen doen ertoe.’

Ron Berkhout

Als je door de Leeghwaterstraat in Dordrecht rijdt, kun je het niet missen. Een grote rode pelikaan met de naam Pelican Rouge, prijkt op de glazen wand bij de ingang. De toevoeging ‘Coffee Roasters’ verklaart wat voor bedrijf Pelican Rouge is. De passie en trots waarmee ze dat doen, wordt duidelijk als je via de lange trap (of lift) de ontvangstruimte binnenkomt. Alles ademt de sfeer rond koffie. Koffie tijdens het vergaderen, koffie in de pauze, koffie voor de gezelligheid. 

 

Niet alleen de koffie, maar ook juist de koffiegebruiker, de mens staat centraal. Vanaf de koffieteelt, tot de selectie van de bonen, tot het branden en uiteindelijk het cuppen. Om die reden heeft de koffiebranderij duurzaamheid en eerlijkheid hoog in het vaandel staan. 

 

Maatwerk

Pelican Rouge is niet alleen internationaal breed op de markt aanwezig, maar koopt ook zelf internationaal de koffie in. De beste bonen voor de juiste prijs, dat is het doel. Pelican Rouge produceert koffie voor Selecta, maar heeft ook een private label. Samen met de klant wordt de gewenste smaak ontwikkeld dat het eigen merk krijgt van de klant. Wat onderscheidt Pelican Rouge van de concurrent? ‘Het ambacht. Wij leveren echt maatwerk koffie. Met name bij de private label koffies. En ook de ‘kleine’ klant is welkom, het hoeft niet perse bulkwerk te zijn,’ vertelt Ron Berkhout, Facility Manager bij Pelican Rouge.

 

Prijsvergelijking

Sinds enige tijd bestelt Pelican Rouge de kantoorartikelen bij Officious. ‘We waren prijstechnisch kritisch aan het rondkijken. We werden er door een andere leverancier op geattendeerd om Officious mee te nemen in de prijsvergelijking,’ vertelt dhr. Berkhout. ‘Officious viel dusdanig op dat we er langs zijn gegaan. Als proef hebben we een aantal artikelen besteld om te kijken hoe de levering is. Dit beviel zo goed, dat we voor Officious gekozen hebben.’ 

“Even een belletje en het wordt geregeld. En dat niet alleen bij de voor de hand liggende artikelen.”

‘Pelican Rouge is een dynamisch bedrijf. Daardoor worden er flexibel inkopen gedaan. We kunnen zomaar ad hoc iets nodig hebben. Nu zit bij Officious Harry op kantoor. Even een belletje en het wordt geregeld. En dat niet alleen bij de voor de hand liggende artikelen. Ook dingen die niet op de webshop staan, Harry zoekt alles uit. Binnen de kortste keren staat dan de bus van Officious voor de deur met het gewenste artikel.’

 

Kleine dingen
‘Eigenlijk lijkt de mentaliteit van Officious op die van ons. Ze leveren ook maatwerk. Niet alleen de grote, maar juist de kleine dingen doen ertoe. Daarbij is er sprake van een goede service en ook de onderlinge relatie is goed. Of er verbeterpunten zijn?’ Dhr. Berkhout denkt een tijdje na. ‘Ga onze koffie leveren! :-)’ 

 

Meer weten over Pelican Rouge? Kijk op https://www.pelicanrougecoffeeroaster.nl/

Deel dit nieuws