Orgatec 2018 | Keulen

Datum: 30 okt 2018

Orgatec 2018 | Keulen

Vorige week was het weer zover: de Orgatec in Keulen, de grootste beurs in Europa op het gebied van kantoormeubilair. Natuurlijk was het team van Officious aanwezig op deze beurs in Duitsland. Nieuwe producten ervaren van leveranciers, inspiratie opdoen en netwerken met verschillende relaties. Al deze indrukken gaan we verwerken in onze adviezen en creatief vertalen in de ontwerpen.

We hebben ons tijdens de beurs laten informeren en inspireren. Een aantal dingen die ons opvielen, willen we graag met jullie delen:

Interstuhl – PUREis3

Deze nieuwe bureaustoel van Interstuhl is ontworpen om te zitten en gemaakt om te bewegen. Het bijzondere van deze bureaustoel is dat de actieve mensen het uitgangspunt zijn geweest in de ontwikkeling. Zonder dat er allerlei instellingen gedaan moeten worden, past de PUREis3 zich aan de gebruiker aan. De grote bewegingsvrijheid, zorgt voor een actieve houding, het comfort en de ondersteuning blijven intact.

Interstuhl bureaustoel PUREis3 werkplek Officous

Zodra de PUREis3 leverbaar is, dan zal deze zeker snel in ons inspiratiecentrum komen te staan. De bureaustoel kan dan uitgeprobeerd worden door onze relaties en andere geïnteresseerden. Houd onze website in de gaten!

Lande – Flatlands

Een modulair banksysteem met de naam Flatlands is nieuw binnen de collectie van Lande. Het strakke design komt terug in zowel de houten basis, de vierkante zitkussens en rugkussens. Door  de onzichtbare bevestiging lijken de rugkussens te zweven. Doordat de bank erg ‘plat’ is, valt deze bijna niet op in ruimtes.

Diverse opstellingen zijn te creëren binnen Flatlands door het modulaire karakter. Denk aan een hoekopstelling, een kruisopstelling of een rechte variant. De mogelijkheden zijn talloos, waardoor dit meubel perfect is toe te passen in elke ruimte. Laat je creativiteit zijn werk doen! Zeker in combinatie met tal van kleurkeuzes op het gebied van stoffering en beits, moet dit geen probleem zijn!

Lande Flatlands bank modulair ontvangstruimte receptie Officious

Felttouch – Diagon

Diagon is een leuk vormgegeven akoestische ruimteverdeler gemaakt van PET-vilt.  Het unieke rotatiesysteem zorgt naast verschillende kleurmogelijkheden voor diverse oplossingen. Zo kan er gekozen worden om de driedimensionale panelen over de gehele hoogte toe te passen of juist om panelen weg te laten, zodat er open gedeeltes ontstaan. Verder kunnen de panelen ook open of dicht worden gedraaid. Kortom een creatieve manier om ruimtes te kunnen scheiden, te isoleren wanneer dat gewenst is.

De panelen van PET-vilt hebben een hoogwaardig akoestisch vermogen. Een duurzaam product, gemaakt van recyclede materialen.

Felttouch akoestisch ruimteverdeler PET-vilt Officious

Mikomax – #HUSH PHONE

Deze akoestische telefooncel van Mikomax is dé plek waar een geluiddichte ruimte een vereiste is. Denk aan een conference of video call of een telefoontje wat concentratie vraagt. De telefooncel is voorzien van een stopcontact, USB-poort en een uitklapbaar tafeltje. Voldoende ruimte voor een laptop of notitieblok. Verder is deze telefooncel volledig geventileerd.

Een modern, speels ontwerp met een mooie afwerking. De unit is uitgevoerd met een glazen deur. Een waardevolle akoestische oplossing binnen de moderne werkomgeving.

Mikomax Hush akoestisch telefooncel Phone Officous

Palmberg – Out of the Box

‘Out of the box’ zijn de volledig gestoffeerde krukken uit de ‘softseating’ collectie van Palmberg. Deze elementen bieden comfort en geven een huiselijk karakter aan verschillende ruimtes. Lang niet alle creatieve ideeën ontstaan achter een bureau. Out-of-the-box denken gebeurd veelal tijdens ontmoetingen, in pauzes of in een andere gezellige sfeer. Deze kruk is een prima alternatieve plek waar gewerkt kan worden, maar ook een plek om te ontspannen.

pallmberg out of the box softseating Officious

Figura – Artifort

De sofa van Artifort met veel mogelijkheden. Figura is geheel naar eigen wens samen te stellen. Door de flexibele elementen sluiten naadloos op elkaar aan. Een eenvoudige bank, of een combinatie van elementen, het is allemaal mogelijk.

Door de keuze van een hoge, lage of geen rugleuning kun je de bank nog verder naar eigen smaak samen te stellen. Een elektrische aansluiting, een zijtafeltje en twee verschillende zithoogtes maken de opties compleet. Uiteraard zijn er ook tal van stofkeuzes mogelijk, leder bestaat ook tot de mogelijkheden.

Figura is een comfortabele bank met een elegante uitstraling!

Artifort Figura bank modulair design Officious

Door ons bezoek aan de Orgatec zijn we geïnspireerd met nieuwe producten, maar ook door bestaande, bekende producten op een andere manier toe te passen. De ideeën zullen we zeker toepassen in onze adviezen en ontwerpen! Bent u benieuwd naar onze gehele meubelcollectie of we wat voor u kunnen beteken, graag praten we hier vrijblijvend over!

Deel dit nieuws