Design District 2018 | Van Nelle Fabriek Rotterdam

Datum: 20 jun 2018

Design District 2018 | Van Nelle Fabriek Rotterdam

Vorige week was het weer tijd voor het jaarlijks terugkerende vakevenement op het gebied van interieurdesign, de Design District in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Uiteraard was het team projectinrichting van Officious een dag op deze beurs te vinden voor nieuwe ontwikkelingen, opdoen van inspiratie en netwerken met leveranciers en andere relaties.

 

Tijdens ons bezoek vorige week in Rotterdam zijn we verschillende leuke dingen tegen gekomen, een aantal willen we graag met jullie delen:

 

TOOtheZOO
Een jong, fris Nederlands merk: TOOtheZOO. We zijn al bekend met dit leuke merk, al langere tijd is het opgenomen binnen onze collectie en showroom. Nu heeft het haar collectie TOOtheLOUNGE verder uitgebreid. Naast dat er tal van configuraties mogelijk zijn, zorgen de accessoires voor een welkome toevoeging.

 

Allereerst is de verlichting, stijlvol, minimalistisch vormgegeven met een trekkoord in een opvallende kleur, toepasbaar op alle modellen. Verder is het tafelblad eenvoudig te verstellen door middel van een schuifblad. Door het blad naar je toe te trekken of juist van je af te schuiven, positioneer je het op de gewenste plek. De hoogte van het blad is elektrisch verstelbaar. Ook de optie om een opberggelegenheid te integreren bestaat nu tot de mogelijkheden.

http://www.toothezoo.nl/toothelounge/

 

REVV

Middelen creëren om betere interieurs te maken volgens de principes van circulaire economie is wat REVV Interiors doet. Bijdragen aan gezonde, inspirerende omgevingen voor zowel mens als milieu welke voor iedereen toegankelijk is. Hieruit is een kantoorlijn ontstaan, gemaakt van gerecyclede materialen zoals textiel en hout als toegankelijk alternatief. Gebruiken van overstock- en geupcycled textiel in hun ontwerp- en productieprocessen. Op deze manier ontstaat een product wat niet alleen een oplossing is voor een afvalprobleem. Oud textiel is geen afval, maar een hulpbron.

Tijdens de Design District heeft REVV hun kantoorlijn gelanceerd, een lijn met uitgebreide mogelijkheden waar we veel van verwachten.

Design District 2018 | Van Nelle Fabriek Rotterdam | Revv 2
www.revv.nl

 

Voortman
Geïnspireerd door de Japanse vouwkunst Origami is de nieuwe modulaire TABS serie van Voortman ontworpen. De tafels binnen deze serie nodigen uit om aan te werken, te ontmoeten, te overleggen of even te ontspannen. Dit kan zowel zittend als staand, alleen of in teamverband. Naast tafels, vallen er binnen de TABS serie ook zitelementen, hoog en laag. Door plaatmateriaal te vouwen tot een vijfhoek ontstaat de taps oplopende pootvorm. De stabiele constructie geeft mogelijkheid voor grote tafelformaten, zowel op zit- als op stahoogte.

TABS is ontwikkeld op basis van circulaire uitgangspunten met herbruikbare grondstoffen en materialen en duurzame productie in eigen fabriek. Het is gebaseerd op een modulaire constructie en heeft een ruime keuze in bladvormen. Bekabeling wordt uit het zicht eenvoudig weggewerkt in de poten voor een esthetisch resultaat.

 

 

 

Lande
Deze mooie stijlvolle lange houten tafel met een stalen frame dat boven de tafel doorloopt is een nieuwe model binnen de collectie van Lande genaamd Dock. Door het frame ontstaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld meerdere lampen boven de tafel te bevestigen en zo de gewenste sfeer te creëren.

Zoals de naam Dock al doet vermoeden, is de aanlegsteiger de inspiratie geweest. De tafel heeft dan ook de functie als leestafel of aanlandtafel, de plek waar mensen naartoe komen voor een eerste overleg.

 

Design District 2018 | Van Nelle Fabriek Rotterdam | Lande

https://www.lande.eu/Collectie/model/m/59/details/dock

 

Palau
De akoestische soft seating serie genaamd ‘Capsule’ werd door Palau gepresenteerd op Design District in Rotterdam vorige week. De Capsule is leverbaar als een fauteuil en bank. Ontworpen door Kateryna Sokolova. De Capsule valt op door zijn mooie vormgeving. Zodra je plaatsneemt in deze akoestische fauteuil, dan ervaar je heel goed het effect: binnen een drukke ruimte, is dit een oase van rust.

 

Design District 2018 | Van Nelle Fabriek Rotterdam | Palau

https://officious.nl/palau-capsule/

 

Zoals blijkt zijn wij weer geïnspireerd, en kunnen en zullen we dit direct toepassen in onze adviezen en ontwerpen. Bent u geïnteresseerd en benieuwd wat dit voor u kan betekenen, we praten hier graag vrijblijvend met u over.

Deel dit nieuws