Breng kleur in jouw werkomgeving!

Datum: 17 okt 2017

Breng kleur in jouw werkomgeving!

De basiskleuren die veelal terug te zien zijn op de werkvloer zijn grijs, zwart en wit. Deze kleuren zijn een goede basis die niet afleidt en een rustige uitstraling geeft. Neutrale tinten brengen soms echter het gevaar met zich mee dat de ruimte wat sfeerloos kan ogen. Wanneer je vindt dat jouw werkomgeving meer uitstraling nodig heeft of meer moest inspireren, kun je dit oplossen door te spelen met kleur. Door een bepaalde keuze te maken in kleurgebruik, kun je verschillende doelen bereiken. Kleuren kunnen een belangrijke invloed hebben op de gesteldheid van mensen. Kleuren kunnen een positieve rol spelen op jouw productiviteit, creativiteit en je stemming. Een aantal van die bepalende kleuren hebben we op een rijtje gezet.

Blauw
Meer productiviteit op de werkvloer? Kies voor blauw! Blauw staat erom bekend dat het je productiviteit omhoog brengt. Het bevordert de concentratie en werkt rustgevend. Blauwtinten kunnen goed in evenwicht gebracht worden met warme kleuren zoals bruin, beige of warm wit. Blauw is ook een zakelijke kleur die erg goed past binnen een werkomgeving.

Groen
Fris, jong en rustgevend, deze woorden worden geassocieerd met de kleur groen. Uit onderzoek blijkt dat groen de creativiteit sterk bevordert, maar ook zorgt voor rust, balans en ontspanning.
De ontspannende eigenschap is ideaal voor je ogen wanneer er precisiewerk verricht moet worden. Uiteraard staat deze natuurlijke kleur ook voor natuur en duurzaamheid. Hecht jouw organisatie daar veel waarde aan, is dat een goede match!

Oranje
Op sommige dagen kun je wel wat extra energie gebruiken, dan is oranje een goede oplossing. Deze kleur maakt je vooral vrolijk. Het brengt positiviteit. Let er wel op dat je in het gebruik van oranje niet doorslaat, want het kan al snel te veel worden in een ruimte. Een mogelijkheid hierin is om de kleur toe te passen in accessoires of bekleding van een fauteuil bijvoorbeeld.

Rood
Rood zorgt ervoor dat je actiever bent, het is dus een goede kleur voor ruimtes waar veel fysieke activiteiten moeten gebeuren. Te veel rood is vermoeiend voor je ogen. Let er dus wel op dat het rood in de ruimte niet te veel overheerst.

Paars
Paars is een stimulerende kleur. Het heeft een positieve invloed op het tot stand brengen van nieuwe ideeen. Perfect dus voor bijvoorbeeld een brainstormruimte!

Deze informatie zou kunnen helpen bij het bepalen van kleuren. Echter spelen persoonlijke associaties en een karakter van een organisatie ook een grote rol in deze keuze. Veelal worden de kleuren van een logo ook doorgevoerd in het interieur. Dit is absoluut positief voor de uniformiteit.

Wil jij graag vrijblijvend advies voor welke kleur in jouw werkruimte geschikt zal zijn? Wij adviseren jou hier graag in!

Deel dit nieuws