Meer O2 op kantoor

Datum: 6 jun 2017

Meer O2 op kantoor

Na ons artikel over groen, groener, groenst met onze Salone del Mobile beurs ervaringen in Milaan, vertellen we je graag waarom je jouw kantoor juist mag stylen met échte planten.

De Nederlandse Marlon Nieuwenhuis is leidend geweest in een internationaal onderzoek naar de invloed van een groene kantooromgevingen op het personeel. Ze keek daarbij naar luchtkwaliteit, concentratie, medewerkerstevredenheid én de invloed op hun productiviteit. Haar conclusie is dat het investeren in planten zich zeker loont. Het heeft zowel een positieve invloed op het welzijn én de productiviteit van je medewerkers. Groen op kantoor verhoogd de betrokkenheid van je medewerkers bij je bedrijf. Het leidde zelfs tot een productiviteitstoename van 15 procent. De luchtkwaliteit verbetert door een natuurlijke afbraak van CO2 en de produstie van O2. Nieuwenhuis pleit voor een groene inrichting die een aangename en comfortabele werkomgeving creëert, die ook nog eens winstgevend blijkt te zijn. Een dubbele winst!

Alleen het gevoel dat medewerkers krijgen dat het management betrokken is met hun gezondheid is al winst. Meerdere onderzoeken wijzen uit dat groen een positieve invloed heeft op de werkomgeving en productiviteit van mensen.

  • Een groene omgeving verbetert de concentratie en het geheugen tot wel 20 procent, volgens de Universiteit van Michigan.
  • Tijdens een onderzoek van de Washington State University zorgde een plantenwand voor een verlaagd stressniveau van 12 procent.
  • Tina Bringslimark is gespecialiseerd in de analyse van omgevingsfactoren op het welzijn van medewerkers. Vanuit de Norwegian University of Life Sciences onderzocht zij het verband tussen ziekteverzuim en stress en groen op kantoor. Met verschillende randvoorwaarden kwam zij tot de conclusie dat planten zorgen voor een lager ziekteverzuim van medewerkers.
  • In Australië onderzocht de University of Technology in Sydney dat door een planten in de werkomgeving negatieve stemmingen en gevoelens van depressie met 58 procent afnamen. De voordelen van een groen kantoor gaan daarin veel verder dan alleen maar een zuivere lucht met meer zuurstof en minder koolstofmonoxide.
  • Ben je benieuwd naar de impact van licht op je werkzaamheden? Lees dan het onderzoek Healthy Offices dat CBRE in samenwerking met de Universiteit van Twente gepubliceerd heeft.

Daar waar personeelskosten een grote post van elk bedrijf is, is het implementeren van groen op kantoor zeker het overwegen waard! Er liggen veel kansen om natuurlijke elementen, materialen en patronen te gebruiken in je kantoor inrichting om zo bij je medewerkers bij te dragen aan hun welzijn en gezondheid. Een win-win situatie voor iedereen.

Ben je benieuwd naar de integratie van échte planten in een vernieuwend ontwerp voor jouw werkomgeving? Neem dan contact op met Ellen!

Tevens is het creëren van daglicht ook van essentieel belang voor de gezondheid en welzijn van je personeel. Klik hier om daar meer over te lezen.

Deel dit nieuws