Zitten is ongezond, wat dan wel?!

Datum: 26 jan 2017

Zitten is ongezond, wat dan wel?!

Dé oplossing

Volgens René Sielhorst, gezondheidseconoom, moet je niet langer dan 30 minuten tot een uur onafgebroken zitten. Vier uur per werkdag zitten is ongezond. Hij pleit ervoor dat werknemers zitten afwisselen met staan, en staan afwisselen met bewegen. Mensen met een kantoorbaan moeten niet langer dan een half uur achter elkaar in een stoel zitten. Je verhoogt namelijk het risico op diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas.
Het advies is dan ook: minder zitten én meer bewegen! De beweegnorm is 30 minuten matig intensief bewegen per dag. Hoe fantastisch is het wanneer je dit combineert tijdens je werk. Dat kan met de deskbike. Dit is een bureaufiets, waarbij je niet naar je werk hoeft te fietsen, maar gewoon achter je laptop fit kan blijven. Naast het actief werken, geef je je brein over aan meer inspiratie.

Vandaag de dag is het verbinden van een gezonde levensstijl en de inrichting van je kantoor zeker geen probleem! Met de zit-sta bureaus die we als Officious veelvuldig plaatsen kunnen werknemers eenvoudig staan tijdens het werken of vergaderen.
Zitten is ongezond. Uit onderzoek blijkt dat mensen in Westerse landen gemiddeld 55 tot 70 procent van hun dag zittend doorbrengen. Dat is zo’n 9 tot 11 uur op dagbasis. In ontwikkelingslanden daarentegen zitten mensen gemiddeld 5,8 uur per dag.

Profijt genoeg!

De voordelen zijn zowel voor de medewerker als voor het bedrijf;

– Met de deskbike in combinatie met een zit-sta bureau heb je meteen een ergonomisch goede houding
– Je bevordert een goede doorbloeding
– Doordat de zuurstof je hersenen sneller bereiken blijf je scherp en bevordert dat je creativiteit en spanningsboog
– Met fitte medewerkers verhoog je je productiviteit als bedrijf, waarbij je het ziekteverzuim verlaagt
– Je medewerkers voelen zich gewaardeerd wanneer jij dit soort gezonde initiatieven als zit-sta bureaus en andere ergonomische mogelijkheden hoog in het vaandel hebt staan

Op naar een gezonde én inspirerende werkomgeving! 
Vraag Gerard naar de mogelijkheden van een ergonomisch gezonde kantoorinrichting voor bij jou op kantoor!

Deel dit nieuws